به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محسن قرائتی رییس ستاد اقامه نماز در گردهمایی " توسعه و ترویج فرهنگ نماز، قرآن و مسجد " که با حضور حجت الاسلام و المسلمین امرودی قائم مقام معاون امور اجتماعی و فرهنگی و محمدمهدی گلمکانی مدیرکل سلامت شهرداری تهران برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: تعریف سلامت امروزه تنها به تامین سلامت جسمی، روانی و زیستی محدود نمیشود و سلامت معنوی به عنوان یکی از شاخصهای مهم سلامت معرفی میشود.
وی گفت: جمعآوری زبالهها و نظافت معابر به عنوان اساسیترین وظیفه شهرداری مطرح است و شهرداریها با انجام این مهم نقش بهسزایی در ایجاد چهره زیبا و پاکیزه برای شهر ایفا میکنند. زیباسازی شهر نیز از دیگر وظایف شهرداری محسوب میشود که نشاط اجتماعی شهروندان را به همراه دارد.
قرائتی ادامه داد: با توجه به این موارد، ورود شهرداریها به عرصه تامین سلامت معنوی شهروندان از طریق ایجاد زمینه مشارکت و حضور آنها در فعالیتهای اجتماعی سلامت محور بسیار پسندیده است.
وی تصریح کرد: تلاش برای رسیدن به سلامت معنوی یکی از تاکیدهای دین مبین اسلام به شمار میرود که در سطح عمومی و شخصی باید زمینه تحقق آن توسط مسئولین فراهم شود.
رییس ستاد اقامه نماز گفت: راهاندازی خانه سلامت در 374 محله و ساماندهی ده کانون مرتبط با موضوعهای اجتماعی سلامت محور نظیر پیشگیری از چاقی، مصرف دخانیات، سالمندان، جوانان، خادمین مساجد و اهداکنندگان خون اقدام مثبتی است که با تفکر فراهم کردن فرصت برای حضور شهروندان و توجه به آموزههای دینی در سطح شهر انجام شدهاست.
وی ادامه داد: ترویج فرهنگ زندگی سالم شهری، ارایه آموزشهای شهروندی به منظور جلوگیری از آلودگی هوا، آب همچنین عرضه محصولات مضر نظیر سیگار و نوشابه در فروشگاهها، ورزش و تحرک جسمانی از مهمترین فعالیتهایی است که انتظار میرود خانههای سلامت نسبت به انجام آن اقدام کنند.
قرائتی گفت: سراهای محله باید با بهرهگیری از ظرفیتهای مشارکتی شهروندان انجام فعالیتهای خیریه نظیر جمعآوری پول برای آزادی زندانیان را در وظایف خود قرار دهند.
در این نشست که با حضور اعضای کانونهای سالمندان محلههای تهران و شورایاران برگزار شد ساختار خانههای سلامت و دستاوردهای آن طی دوسال گذشته توسط مدیرکل سلامت شهرداری تهران تشریح شد.
نظر شما